De 5 Elementen

De 5 Elementen

Feng Shui werkt met de 5-elementeleer waarin de energie om ons heen wordt vertaald naar 5 elementen die de wereld om ons heen verklaren.

Deze elementen  – vuur, aarde, metaal, water en hout – zijn energieën die alles in onze wereld beschrijven.

Om de relatie van de energieën onderling te begrijpen worden ze vaak in een cirkel geplaatst. Met de klok mee voeden de elementen elkaar, tegen de klok in worden de elementen verzwakt door hun voorganger. Ook staat elk element voor een specifieke kleur, seizoen, richting, orgaan, vorm en materiaal.

Feng Shui kijkt naar wat er gaande is in een woon- of werkomgeving en brengt de 5 elementen met elkaar in balans zodat de levensenergie (Chi) vrij kan stromen.

Een inspirerende, harmonieuze en gezonde omgeving draagt bij tot meer harmonie, balans, je beter in je vel voelen. Wanneer je je goed voelt in je vel, dan gaat alles een stuk beter in je leven – of dit nu je carrière, gezin, relatie of gezondheid betreft.

Tegenwoordig ontdekken ook steeds meer mensen Feng Shui als één van de essentiële bouwstenen om de sfeer thuis positief te beïnvloeden. Het toepassen van Feng Shui zorgt voor een weliswaar onbewust waargenomen maar reëel gevoel van harmonie en balans in uw woon -en werkomgeving.

5-elementen-300