Feng Shui

Feng Shui

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die de relatie beschrijft tussen de mens en zijn omgeving en bestudeert het effect van je huis en omgeving op hoe je je voelt.

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind’ en ‘water’ en gaat ervan uit dat alles uit energie, ‘Chi’, bestaat en met elkaar verbonden is.

De basis van deze leer wordt gevormd door de wisselwerking tussen Yin en Yang, de levensenergie ‘Chi’ en de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Deze elementen staan voor de krachten in ons zelf en om ons heen. Feng Shui is erop gericht om de invloed van de vijf elementen in huis in evenwicht te brengen en daarmee harmonie te creëren tussen leef- of werkruimtes en hun bewoners.

In de Feng Shui gaat men ervan uit dat de ‘Chi’ energie in een ruimte in bepaalde patronen circuleert en door acht gebieden stroomt die corresponderen met de volgende acht aspecten in het leven: zelfontwikkeling, carrière, relaties, creativiteit, familie, welvaart, prestaties en succes, en hulp van anderen. Deze Feng Shui levensaspecten ‘reageren’ op de inrichting van de ruimte. Zo wordt de energiestroom in het huis beïnvloed door ramen, spiegels, meubels, materialen, kleuren en zelfs door bedrading en afvoersystemen. Al deze factoren worden met behulp van Feng Shui geanalyseerd en in balans en harmonie gebracht. Goede Feng Shui zie je niet, maar je voelt het wel als je ergens binnenkomt.

Bright Delight Feng Shui volgt de vormschool en de school van intuïtieve Feng Shui, ook bekend als ‘Black Hat Sect Tantric Buddhist Feng Shui’. Dit is een stroming binnen de leer van de Feng Shui, die een belangrijke plaats toekent aan spiritualiteit en intuïtie, zonder echter uit het oog te verliezen dat alles in begrijpelijke taal gecommuniceerd moet worden. Deze vorm van Feng Shui werkt met de Bagua als hulpmiddel, om de plattegrond van een gebouw te ‘lezen’.

Wat kan Feng Shui voor jou betekenen?

  • Het brengt meer flow in je leven daar waar het nu wat vast zit
  • Het helpt je een inspirerende, harmonieuze en gezonde omgeving te creëren
  • Je word je bewuster over de juiste woonplek voor je
  • Het geeft je meer steun en energie bij alles wat je onderneemt
  • Je voelt beter aan wat echt bij je past en wat niet
  • Het rijkt praktische middelen aan om meer balans, succes, welzijn en geluk te creëren in je huis of op je werk

Met Feng Shui krijg je enerzijds meer inzicht in jezelf en waar jij staat in je leven: zoals je huis is, zo ben jij! Elke verandering die jij aanbrengt in je huis, betekent ook een verandering in jezelf en in je leven en hierdoor wordt de kwaliteit van je leven positief beïnvloed.

En dit is het uiteindelijke doel van Feng Shui – van je huis een superfijn thuis te maken waar je je prettig voelt, kunt ontspannen en je energie opladen – een omgeving die je stimuleert om te worden wie je werkelijk bent!

capture